1. Cornel & Maria says:

  Vreau sa va vorbesc despre ORGANIZATOR si GHID, manastirile stim cu toti ca sunt superbe, la fel si zona, dar pentru mine a fost mai mult de cat ma asteptam. Am contactat telefonic organizatorul NEXT TOUR, care ma convins din prima sa cumpar toate excursiile, ne-a comunicat ca preia turisti de la pensiunile unde suntem cazati, ca plecarea in tururile de manastiri este ora 10. La ora 9:55 era in fata pensiunii, punctual ca un neamt, a coborat din masina, pantof, pantalon, camasa si legitimatia in piept, lucru care l-am apreciat foarte mult, stiai ca e ghidul, nu un turist cazat la pensiune. S-a perzentat, a spus ca o sa fie ghidul nostru in acest sejur. Am pornit la drum si a inceput cu o scurta prezentare a traseelor, ce vom vizita, ca traseele vor fi diversificate, vom vizita manastiri, biserici, muzee, cetati, case memoriale, ateliere mestesugaresti, mina de sare, a vorbit despre traditii, obiceiuri, gastronomie, oamenii locului, etc. Ajunsi la prima manastire a explicat etapele vizitarii, si ca nu obisnueste sa alerge turistii prin manastiri si ca ne va spune si locurile de unde se pot face cele mai frumoase fotografii. Din perzentarea etapelor vizitarii ne-am dat seama ca avem de a face cu un profesionist, ca atestatul de ghid si legitimatia le merita din plin. Asa am parcurs cele 4 zile de excursii la manastiri, la fel de punctual, la fel de elegant, informat si plin de surprise. Prezentarea iconelor de pe fatade o facea cu laser pointer, stiai ce prezinta si unde este pozitionata pe fatada manastiri icoana de care ne vorbea. Ne spunea care sunt regulile vestimentare la manastiri, trebuie sa fi inbracat intr-un anumit fel, ca in mina de sare este mai rece si sa avem o haina mai groasa, in subteran folosea o lanterna foarte puternica sa vedem si locurile unde nu reusea sa patrunda iluminatul minei. Concluzia finala: Am avut bucuria sa cunoastem in primul rand un om deosebit, un prieten, un organizator si un ghid profesionist, la toate manastirile, muzee, case memoriale etc. toti il salutau, inbratisau si zambeau, era un om de al casei un om drag lor, asta denota ca pe unde a trecut a lasat un zambet larg si loc de buna ziua, era prietenul lor. Ma opreac aici, am scris mult pentru un review, dar am fost fascinati de excursiile organizate de NEXT TOUR si de ghidul si prietenul nostru Catalin. Va recomand sa vizitati Manastirile pictate din Bucovina si Moldova de Nord, aici oamenii sunt ospitalieri, gospodari au case frumoase, animale bine ingrijite si mancare mai buna ca in Bucovina nu am mancat nicaieri. Vom reveni in Bucovina.
  Te inbratisam Maria & Cornel

 2. Cornelia Tiriac - California says:

  Multumim Catalin pentru minunatul tur al manastirior. Ati fost un ghid fantastic, ne-au placut si interesat toate explicatiile D-voastra pentru ca sinteti un bun cunoscator al istoriei Bucovinei si al manastirilor.
  Thank you Catalin for the beautiful tour of monasteries. You were a fantastic guide, all your explanations were interesting and pleasant, all because you have a very good knowledge of Bucovina history and its monasteries.

 3. Andreea Dragota says:

  Extraordinara si emotionanta descriere a Bucovinei facuta de Catalin, ghidul nostru in Bucovina. Multumim din suflet Catalin pentru minunatul tur al manastirilor si pentru explicatiile atit de valoroase care ni le-ati dat.
  Salutari din Constanta Andreea, Florin, Maria si Valentin.

 4. Stefania & Vlad says:

  Ne-am intors de cateva zile din Bucovina si o parte din noi e inca acolo, am facut si noi un tur al manastirilor, alaturi de Catalin, un ghid extraordinar, cu mare atentie la detalii si un talent innascut de povestitor, iar pentru restul excursiilor pe care le-am facut singuri in zona am primit indicatii sigure tot de la el. Am avut ocazia sa simtim diferenta dintre vizitele pe cont propriu la manastiri si cele cu ghid. In cele pe cont propriu am privit, in cele cu ghid am si inteles ceea ce privim. Bucovina se viziteaza si cu sufletul, dar un ghid bun te ajuta sa-ti deschizi larg sufletul, sa ei cu tine tot ce e frumos. Multumim Catalin.
  Sper sa ne revedem curand.

 5. Cristina Niculescu says:

  Datorita lui Catalin Afrasinei vacanta noastra in Bucovina a putut sa existe si a fost minunata! Ne doream de mai multi ani sa ajungem in Bucovina, dar pentru ca nu avem masina si oferta de circiute organizate in tara este foarte saraca (nemaivorbind de faptul ca si putinele circuite oferite ofera un program exagerat de incarcat intr-un timp foarte scurt de vizitare), nu gasisem o solutie concreta de a vizita manastirile si restul obiectivelor. Am avut sansa de a gasi intamplator acest site si am plecat deci la drum, cu trenul pana la Gura Humorului. In fiecare zi am facut cate un traseu diferit cu Catalin, care este un ghid extraordinar (si un sofer foarte bun)! Eu vazusem cu ceva ani in urma cu parintii mei Bucovina, dar nu se compara cu vizita pe care o faci cu un ghid! Catalin ne-a povestit o gramada de lucruri despre pictura bisericilor, despre traditiile si obiceiurile locale, despre istoria locurilor, o multime de informatii noi si detalii pe care nici nu le-am fi observat daca nu ne atragea el atentia. Mi-am dat seama ca nici nu stii exact ce vezi la o manastire daca nu iti povesteste cineva priceput unde sa te uiti si ce sa intelegi din ceea ce privesti! La rugamintea noastra, Catalin ne-a condus pe langa traseul standard si in locuri pe care ni le-am dorit noi in mod special, cum ar fi satul si casa memoriala Ciprian Porumbescu. Nu a stiut cum sa ne faca sederea mai placuta si cum sa indeplineasca dorintele ca sa avem o vacanta cum nici nu o speram! Ca sa nu mai vorbesc de aspectele practice, de faptul ca este mereu foarte punctual, ca face fiecare traseu „ca la carte”, neuitand nici un obiectiv, dar fara sa te „alerge” ca in excursiile circuit organizate. Pentru noi Bucovina ramane un loc minunat, cu peisaje superbe, mancare delicioasa si obiective turistice de neratat, dar mai ales un loc unde am intalnit oameni cum ar trebui sa fie peste tot, adica cinstiti si dedicati lucrului pe care il fac si cuvantului dat. Catalin si sotia lui sunt pentru noi in fruntea listei de oameni minunati! va multumim ca ne-ati facut posibila vacanta in Bucovina!

 6. Carmen Irimescu - Bucuresti says:

  Am petrecut Revelionul in Bucovina fiind cazati la cel mai frumos hotel din Gura Humorului si in receptia hotelului am gasit oferte cu excursiile organizate de Next Tour imi doream sa vizitez manastirile si iarna, sa le vad in haina alba a sfinteniei. Am urcat in camera si de pe tableta am intrat in pagina organizatorului si apoi in cartea de oaspeti. Tot ce este scris acolo de turisti care au fost in excursii cu Next Tour si ghidul Catalin este adevarat. Eu sunt o persoana mai invarsta si foarte pretentioasa dar ghidul m-a fermecat. Cand ajungeti in Bucovina lasati masinile in parcare si mergeti in excursii organizate cu ghid, o sa intelegeti ce vedeti. Am vizitat manastirile cu sotul cu masina de patru ori, dar a cincea oara cu ghid am inteles ce bogatii avem. A explicat ghidul ce e in spatele altarului, cum se face inpartasania, cum sa te rogi la icoane, cum sa scrii un pomelnic, datorita lui am simtit si eu acel fior care il simt toti crediciosi care intra in biserica. Sa-l ascultati cu face prezentarea icoanei Judecatii de Apoi de la Voronet te uiti la icoana, te uiti la ghid si plangi. Multumesc copile ca mai ajutat sa inteleg ca manastirea nu este un muzeu, ca acolo trebuie sa intri cu sufletul deschis.

  Te inbratiseaza cu drag Carmen Irimescu.

 7. Mirela says:

  Ne-am intors de cateva zile din Bucovina si o parte din noi e inca acolo. Multumim gazdelor noastre ca au facut mai mult decat trebuia pentru a ne simti excelent. Un coltisor de rai e putin spus, e emotie, liniste, generozitate, deschidere, bucurie, viata. Pentru cei care stau pe ganduri le recomandam cu drag Bucovina… pentru calitatea serviciilor, si mai mult, pentru pachetele de excursii la manastiri, avandu-l ghid pe Catalin. Am avut ocazia sa simtim diferenta dintre vizitele pe cont propriu la unele obiective si cele cu ghid. In cele pe cont propriu am privit, in cele cu ghid am si inteles ceea ce privim. Ne dorim sa revenim, sa ne reincarcam sufleteste. Multumim pentru tot!
  Multumim Catalin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »